Press "Enter" to skip to content

Novost na tržištu fizikalne medicine – Indiba terapija

Indiba terapija je vrsta medicinske terapije koja koristi radiofrekventnu energiju kako bi stimulisala regeneraciju tkiva i poboljšala različite zdravstvene stanja. Naziv „Indiba“ potiče od španske kompanije koja je razvila ovu tehnologiju, a sama reč „Indiba“ je skraćenica od „Induction Diathermy Bioestimulation“. Ova terapija se često koristi u oblastima fizikalne terapije, sportske medicine, rehabilitacije i estetske medicine. Lider u oblasti INDIBA terapije u našoj zemlji je svakako – BeoFizio INDIBA terapija.

Princip rada Indiba terapije je zagrevanje tkiva pomoću radiofrekventne energije. Ovaj proces poboljšava cirkulaciju krvi, stimuliše stvaranje kolagena, smanjuje upalu i pomaže u smanjenju bola. Ova terapija se često primenjuje kod sportskih povreda, ortopedskih problema, bolova u mišićima i zglobovima, ali i u estetske svrhe, kao što su tretmani za zatezanje kože.

Važno je napomenuti da je pre primene bilo koje terapije, uključujući i Indiba terapiju, preporučljivo konsultovati se sa stručnim medicinskim osobljem ili licenciranim terapeutom. Takođe, Indiba terapija može biti kontraindikovana u određenim medicinskim stanjima, pa je važno pridržavati se saveta stručnjaka.

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *